Największe Ogólnopolskie Warsztaty dla Dietetyków - Tworzenie Indywidualnych Planów Żywieniowych w Chorobach Nowotworowych

Centrum Kompetencji
Wydawnictwo Forum
Akademia Dietetyka

Certyfikowana Akademia Dietetyka wraz z największymi polskimi autorytetami praktycznej onkodietetyki mają przyjemność zaprosić na:

Największe Ogólnopolskie Forum Dietoterapii Onkologicznej
Tworzenie Indywidualnych
Planów Żywieniowych w Chorobach Nowotworowych

w intensywnej warsztatowej formule!
Więcej
Warszawa, 25 marca 2017 r.
Po raz pierwszy w Polsce najtrudniejsze zagadnienie dietetyczne zostanie przepracowane "krok po kroku" w oparciu o najnowsze badania i praktykę gabinetową najlepszych onkodietetyków!

Praca dietetyka z pacjentem onkologicznym jest wyjątkowo trudna – w trakcie chemio- czy radioterapii większość pacjentów traci apetyt, miewa nudności lub wymioty. Niezwykle ważne jest, aby odpowiednio odżywić organizm i pomóc pacjentowi w walce z chorobą.

Jeżeli:
  • Chcesz dowiedzieć się, jak skutecznie pomóc swoim pacjentom w zakresie dietetyki onkologicznej i układać diety, które wspomogą proces leczenia: przed, w trakcie oraz po konwencjonalnej terapii w chorobie nowotworowej
  • Chcesz wiedzieć, jak prowadzić dietę pacjentów onkologicznych, gdy dodatkowo zmagają się oni z negatywnymi efektami ubocznymi terapii lub z chorobami współtowarzyszącymi, np. cukrzycą lub przewlekłą chorobą nerek
  • Chcesz podpatrzeć techniki żywieniowe i metody wykorzystywane przez jednych z najlepszych specjalistów w onkodietetyce w Polsce

Zgłoś się i weź udział w intensywnych warsztatach o zaawansowanej formule!

Sprawdź, co nas wyróżnia!
Przed przyjazdem na warsztaty otrzymasz od nas materiały szkoleniowe w postaci schematów postępowania dietetycznego w dietoterapii onkologicznej, które kompleksowo przygotują Cię do dalszej pracy warsztatowej nad trudnymi przypadkami klinicznymi! Dzięki wcześniejszemu poznaniu metodologii postępowania łatwiej Ci będzie przyswoić informacje przekazywane w trakcie warsztatów.
Jeszcze przed Forum Dietoterapii Onkologicznej zachęcamy Cię do przesyłania pytań dotyczących trudnych przypadków z Twojego gabinetu! Eksperci prowadzący przeanalizują je przed spotkaniem i w trakcie wydarzenia kompleksowo odniosą się do najbardziej problematycznych wątków dietoterapii onkologicznej w Państwa gabinetach. UWAGA! Termin nadsyłania pytań mija 18 marca!
TYLKO U NAS na warsztatach otrzymasz najbardziej rzetelną i szczegółową odprawę z zakresu interpretacji wyników badań pacjentów onkologicznych wraz z algorytmami postępowania w gabinecie! Forum Dietoterapii Onkologicznej to jedyne w Polsce spotkanie oparte o najnowsze wyniki badań zatwierdzone przez Światową Organizację Zdrowia!
ANALIZA CASE STUDY NA ŻYWO! Praktyczna formuła spotkania zakłada, że w trakcie warsztatów zostaną przepracowane i skomponowane diety dla 3 różnych profili pacjenta onkologicznego.
W trakcie wydarzenia oraz po warsztatach otrzymujesz zaawansowane konsultacje i wsparcie merytoryczne od uznanych autorytetów w dietetyce onkologicznej: Bożeny Schleicher oraz Natalii Knaflewskiej, które w ciągu roku konsultują i pomagają wielu pacjentom nowotworowym z całej Polski! Ekspertki będą odpowiadać na pytania zadawane z Sali, a jeśli nie zdążą tego zrobić – po spotkaniu otrzymacie Państwo opracowane odpowiedzi!
Zgłoś się
Program Ogólnopolskiego Forum Dietoterapii Onkologicznej

Zgodnie z Państwa sugestiami podzieliliśmy warsztaty na unikalne bloki szkoleniowe, w trakcie których nasz specjalista udzieli Państwu gotowych odpowiedzi na najbardziej nurtujące dylematy dotyczące układania diet w chorobach nowotworowych.

BLOK I
Najnowsze doniesienia na temat onkodietetyki
 
  • Jakie badania zlecać i jak je interpretować w konkretnych typach nowotworów?
  • Interpretacja wyników badań laboratoryjnych ze szczególnym uwzględnieniem morfologii krwi obwodowej, badania ogólnego moczu, profilu lipidowego – praca na przypadkach klinicznych.
  • Analiza stanu odżywienia pacjenta nowotworowego – na co bezwzględnie zwrócić uwagę przed przystąpieniem do terapii dietetycznej?
BLOK II
Analiza i interpretacja wyników badań pacjenta onkologicznego
 
  • Jak współczesny świat i zagrożenia cywilizacyjne – stres, zanieczyszczenia, wszechobecna chemia – wpływają na rozwój nowotworów?
  • Najnowsze badania naukowe dotyczące profilaktyki nowotworowej – spożywanie jakich produktów i uzupełnianie diety jakimi składnikami może mieć wpływ na remisję choroby?
  • Leczenie onkologiczne a działania niepożądane: zaburzenia połykania i wchłaniania tłuszczów, zaburzenia wodno-elektrolitowe, niedokrwistość z niedoboru żelaza, niedobór witaminy B12 i inne – najnowsze wskazania dotyczące doboru grup produktów spożywczych do aktualnego stanu zdrowia pacjenta.
  • Ciężkie zespoły złego wchłaniania w onkologii – najnowsze wskazania dietetyczne.
  • Antyoksydanty w postaci suplementów w trakcie radio- lub chemioterapii – jak i czy w ogóle należy włączać je do diety pacjentów?
BLOK III
Dieta i odpowiednie żywienie jako wsparcie w leczeniu chorób onkologicznych
 
  • Najczęściej popełniane błędy przy układaniu diet w chorobach nowotworowych – jak ich unikać oraz jakie poważne skutki mogą wywołać?
  • Jak uchronić pacjenta przed pogłębianiem niedoborów i kiedy włączyć medyczną suplementację diety? – Praca na wybranych przypadkach klinicznych.
  • Skutki uboczne i zaburzenia w trakcie trwania choroby nowotworowej – jak dietetycznie reagować na kacheksję nowotworową, hipoglikemię oraz hiperglikemię, zaburzenia wodno-elektrolitowe czy hipomagnezemię?
  • CASE STUDY! Choroby „współtowarzyszące” a rozwój choroby nowotworowej. Od cukrzycy czy przewlekłej choroby nerek do nowotworu – jaką strategię żywieniową przyjąć, by „pogodzić ze sobą” schorzenia i nie doprowadzić do niedożywienia organizmu?
  • Kiedy z diety pacjenta onkologicznego trzeba wyłączyć laktozę, kiedy błonnik, a kiedy włączyć medyczną suplementację diety?
  • Odżywcze i wzmacniające działanie ziół w terapii nowotworowej – jak je stosować i czy warto?

Specjalnie dla uczestników warsztatów! Praktyczne przykłady żywienia osób w poszczególnych rodzajach nowotworów – piersi, wątroby, prostaty.

BLOK IV
Praktyczna analiza alternatywnych terapii żywieniowych wspomagających leczenie pacjentów nowotworowych
 
  • Superodżywianie w diecie dr Gersona – analiza schematów żywieniowych.
  • Dieta dr Budwig – jak „nasyca się” organizm pacjenta kwasami Omega-3?
  • Dieta makrobiotyczna – czy ten sposób żywienia może znacząco poprawić stan chorego? – Analiza przypadku.
BLOK V
Warsztat specjalny! Jak stworzyć indywidualny plan dietetyczny dla Twojego pacjenta onkologicznego?
 

W podziale na 3 typy pacjentów onkologicznych nasi eksperci pokażą:

  • Jak odczytywać wyniki badań pacjenta w zależności od typu nowotworu, na który choruje?
  • W jaki sposób dobrać zalecenia dietetyczne, uwzględniające etap choroby, stan pacjenta oraz ewentualne powikłania po leczeniu?
  • Jak za pomocą diety i odpowiedniej suplementacji wpływać na stan odżywienia chorego?
Prowadzący:

Bożena Schleicher
Absolwentka Międzynarodowego Instytutu Makrobiotycznego w Kiental w Szwajcarii. Współzałożycielka Stowarzyszenia Ośrodka Edukacji Makrobiotycznej we Wrocławiu. Specjalistka w zakresie nauki o żywieniu. Posiada ponad 25-letnie doświadczenie w edukacji zdrowotnej. Prowadzi seminaria i wykłady z zakresu zdrowia, zdrowego odżywiania, profilaktyki chorób przewlekłych i nowotworowych. Udziela indywidualnych konsultacji dietetycznych oraz promuje zdrowy styl życia.

Natalia Knaflewska
Dietetyk, specjalista ds. żywienia w Centrum Medycznym Vitaimmun w Poznaniu. Dietetycznie zajmuje się pacjentami z problemami klinicznymi, m.in. dietoterapią chorób nowotworowych.

Dlaczego warto zaufać naszemu doświadczeniu szkoleniowemu?

Od ponad 17 lat istnienia naszej firmy, będącej spółką-córką niemieckiej grupy wydawniczej FORUM MEDIA GROUP, organizujemy:

  • kilkaset szkoleń i warsztatów rocznie, które gromadzą rekordową liczbę osób na rynku
  • kilkadziesiąt kursów i akademii, które wyposażają uczestników w najbardziej aktualną i praktyczną wiedzę
  • kilkadziesiąt konferencji, z których każda gromadzi co najmniej 200 uczestników
  • kilkanaście prestiżowych kongresów, którym patronują najbardziej renomowane branżowe czasopisma w Polsce, w tym Food Forum.
Miejsce i termin:
25.03.2017 r., Warszawa
Golden Floor Plaza, al. Jerozolimskie 123a
Godz. 10:00-17:00
Koszt uczestnictwa:
699 zł + VAT. Podana cena uczestnictwa dotyczy jednej osoby i obejmuje profesjonalne materiały szkoleniowe, przerwę kawową, poczęstunek oraz lunch.
Przedsprzedaż limitowana!
Tylko do 28 lutego 2017 r. niższa cena 599 zł netto!

Uwaga!
Liczba miejsc w przedsprzedaży jest ograniczona – max. 20!
 
Weź udział

Podaj swoje dane:

Imię:
Nazwisko:
Firma:
NIP:
Email*:
Telefon kontaktowy*:
Stanowisko:
Ulica*:
Kod pocztowy*:
Miejscowość*:

Dane uczestników:

Imię i nazwisko:
Stanowisko:
Adres email*:
Telefon*:
Szkolenie:
Imię i nazwisko:
Stanowisko:
Adres email*:
Telefon*:
Szkolenie:
Imię i nazwisko:
Stanowisko:
Adres email*:
Telefon*:
Szkolenie:
Imię i nazwisko:
Stanowisko:
Adres email*:
Telefon*:
Szkolenie:
Imię i nazwisko:
Stanowisko:
Adres email*:
Telefon*:
Szkolenie:






* pola wymagane





WARUNKI UCZESTNICTWA:

  1. Warunkiem uczestnictwa w szkoleniu jest przesłanie do FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o. wypełnionego formularza zgłoszenia.
  2. Otrzymanie przez Organizatora zgłoszenia jest równoznaczne z zawarciem umowy pomiędzy FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o. a Zamawiającym i oznacza akceptację Ogólnych Warunków Świadczenia Usług Szkoleniowych FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o.
  3. W ciągu 3 dni roboczych od dostarczenia Organizatorowi formularza zgłoszenia, Zamawiający otrzyma na podany w zamówieniu adres mailowy potwierdzenie wpisania na listę uczestników szkolenia.
  4. Podstawę płatności za szkolenie stanowi wystawiona przez Organizatora faktura pro forma. Faktura pro forma zostanie wysyłana do Zamawiającego na podany w zamówieniu adres mailowy najpóźniej na 5 dni roboczych przed terminem szkolenia.
  5. W przypadku zgłoszenia z jednej firmy:
    • 3 osób - organizator udzieli 10% rabatu,
    • 4 osób - organizator udzieli 15% rabatu,
    • 5 osób - organizator udzieli 20% rabatu,
    • powyżej 5 osób - możliwa jest indywidualna negocjacja cen uczestnictwa.
    Uwaga! Rabaty dla zgłoszeń mnogich udzielane są od ceny podstawowej.
  6. Nie później niż 5 dni przed terminem szkolenia Zamawiający otrzyma informacje organizacyjne, zawierające m.in. dane o miejscu szkolenia oraz fakturę pro forma.
  7. Nieuregulowanie faktury pro forma nie jest równoznaczne z rezygnacją z uczestnictwa w szkoleniu.
  8. W terminie 7 dni po terminie szkolenia Organizator wystawi i prześle Zamawiającemu fakturę VAT.
  9. Złożenie pisemnej rezygnacji z udziału w szkoleniu nie później niż 14 dni przed terminem szkolenia nie pociąga za sobą żadnych obciążeń finansowych.
  10. W przypadku niezłożenia rezygnacji przez Zamawiającego w regulaminowym terminie lub braku obecności uczestnika na szkoleniu, Organizator zastrzega sobie prawo obciążenia Zamawiającego pełnymi kosztami szkolenia.
  11. Organizator zastrzega sobie prawo do dokonywania modyfikacji programu szkolenia, w merytorycznie uzasadnionych przypadkach.
FORUM MEDIA POLSKA Sp. z o.o. ul. Polska 13, 60-595 Poznań
KRS nr 0000037307, Wydział VIII KRS Poznań,
NIP 781-15-51-223 REGON 631046924
Kapitał zakładowy 300 000 zł
szkolenia.e-forum.pl
Kontakt:
Alicja Wierzbicka, tel. (61) 66 55 881
alicja.wierzbicka@forum-media.pl


CK_DT Największe Ogólnopolskie Warsztaty dla Dietetyków Tworzenie Indywidualnych Planów Żywieniowych w Chorobach Nowotworowych 599.00 736.77 719966/1 Przedsprzedaż limitowana! Tylko do 28 lutego 2017 r. niższa cena 599 zł netto! Uwaga! Ilość miejsc w przedsprzedaży jest ograniczona – max. 20!